Fullt av liv och frön som gror

2022-jun-22

Rapsfält

Förra veckan fick jag möjlighet att njuta av de blommande rapsfälten utanför Mellerud på väg till mitt möte med kommunens ledningsgrupp. Den här tiden på året är naturen så full av liv, sommaren ligger framför oss och allt är möjligt.

Känslan av möjligheter är något jag tog med mig från mötet i Mellerud, nya idéer till samverkan och en känsla av att vi tillsammans kan göra saker som gynnar inte bara Melleruds kommun och dess invånare utan också Högskolan Väst och Fyrbodalsregionen i stort.

Under våren har det pågått en mängd aktiviteter inom Kommunakademin Väst, vi har arrangerat två väldigt lyckade konferenser. Den första konferensen handlade om hur vi samverkar för hållbar samhällsutveckling, du kan läsa mer om vad några av deltagarna på konferensen tog med sig från konferensen här. Den andra konferensen handlade om digitalisering inom hälsa, vård och omsorg och där genomförde vi vår första hybridkonferens vilket verkade vara lyckat både för dem som deltog på plats och digitalt. Här kan du se en kort film från den konferensen.

Tillsammans med studentkåren, Sotenäs kommun och Vänersborgs kommun har vi arrangerat lunchföreläsningar för studenter. Under den ena lunchföreläsningen fick lärarstudenter ta del av tips på hur man får lugn i en klass som nyss kommit in efter en rast och är lite stojig, men också andra tips som kan vara bra att ha med sig när man kommer ut och skall hålla i sina första lektioner. Mer om dessa tips hittar du här.

Inom projekt Ökad högskoleövergång i Fyrbodal pågår en massa spännande aktiviteter. HögskoleVux i Strömstad avslutades häromveckan och till hösten startar andra omgången av HögskoleVux, denna gång på Campus Dalsland. Inom ramen för Ökad högskoleövergång i Fyrbodal pågår också verksamheten inom projektet Vad ska jag bli när jag blir stor? som sker i samverkan med Hälsokällan där man har tagit fram verktyg som underlättar för lärare att koppla undervisningen till olika studie- och yrkesval. Du kan läsa mer om de olika aktiviteterna inom projektet här.

Som ni märker sjuder också Kommunakademin Väst av liv, likt naturen utanför oss. Under våren har det också såtts nya frön till aktiviteter. Både sådana som är en bit in i planeringen men också sådana som bara precis har börjat gro. Något annat som har sett dagens ljus är vårt instagramkonto, där kommer ni främst att få följa aktiviteterna inom projekt Ökad högskoleövergång men givetvis kommer ni också att få följa övriga aktiviteter inom Kommunakademin Väst. Följ oss gärna!

Till sist vill jag slå ett slag för premiären av Kommunakademin Väst forum som arrangeras den 30 september. Forumet är tänkt att vara en dag för inspiration, erfarenhetsutbyte och en plats där nya idéer till samverkan kan ta form. Mer information, och anmälan hittar du här.

Jag vill tacka alla er jag har haft förmånen att på olika sätt samarbeta med under våren, tillsammans har vi gjort riktigt bra saker och jag tar med mig vetskapen om alla frön som gror och alla möjligheter till gemensamma aktiviteter ut i den vackra svenska sommaren.  

Jag önskar er alla en riktigt härlig och avkopplande sommar, vi ses till hösten!

Johanna