Aktuellt inom Ökad högskoleövergång

Skolflicka dagdrömmer
Positiv respons för resultaten i ”Vad ska jag bli när jag blir stor?”

Spridningen av idéer för att tidigt inspirera barn till studie- och yrkesval pågår för fullt. Förra veckan fick rektorer och studie- och yrkesvägledare på flera skolor i Fyrbodal ta del av arbetet som gjorts inom projektet ”Vad ska jag bli när jag blir stor?”. Läs artikel!

Barn testar industrirobotar på Produktionstekniskt centrum Trollhättan. Foto: Joakim Nywall
Idéer om yrkesvägledning för åk 1-6 sprids till Fyrbodals skolor

Visste du att barn redan i 5-6-årsåldern skapar sig en bild av vad de kan arbeta med i framtiden? Projektet ”Vad ska jag bli när jag blir stor?” har tagit fram verktyg som underlättar för lärarna att koppla undervisningen till olika studie- och yrkesval. Läs artikel!

 

Smögenbryggan Sotenäs kommun
Hur inspirera fler ungdomar på landsbygden att studera efter gymnasiet?

Utbildningsnivån i Sveriges landsbygder är generellt sett lägre än i tätortskommunerna. Vad beror det på och vad krävs för att fler ungdomar ska studera vidare efter gymnasiet?Frågorna lyfts i podden Landet där bland andra Carina Carlund från Kommunakademin Väst medverkar. Läs artikel!

 

Skolelev med böcker och pennor i förgrunden
Yrkesambassadörer inspirerar sjätteklassare i Dingle

– Vad gör en elingenjör på jobbet? Vad är det bästa med ditt jobb? Eleverna i årskurs 6 på Centrumskolan i Dingle hade många frågor till elingenjören Andreas när han berättade om sitt yrkesval vid ett digitalt möte med klassen. Under januari har barnen fått möta och inspireras av fyra yrkesambassadörer från helt olika branscher. Läs artikel!

 

 

Pride, Melleruds kommun. Foto: Melleruds kommun
HögskoleVux startar på Campus Dalsland i höst

Den nya utbildningen HögskoleVux blir i höst tillgänglig även för invånare i Dalslands kommuner. Campus Dalsland kommer att ge utbildningen för alla som vill förbereda sig inför högskolestudier och samtidigt skaffa behörighet för att studera på högskola eller universitet. Läs artikel!

Mountainbiking i Dalsland. Foto: Bengtsfors kommun
TILL NYHETSARKIVET

Här hittar du fler nyhetsartiklar som är kopplade till projektet Ökad högskoleövergång. Till arkivet